Om oss

bygningHansens Røkeri AS er en veletablert produsent og total leverandør av fersk og røket fisk av alle slag.

Vi har tilhørighet innen bransjen fisk, skalldyr, kjøtt og NACE – bransjen ved bearbeiding og konservering av fisk.

Foruten fiskeprodukter leverer vi skalldyr, kjøtt, viltkjøtt, kjøttpålegg, fjærkre, fruktpureer, bær og fryste grønnsaker.

Vi distribuerer varer til offentlige institusjoner, catetingselskaper, kantiner, hotell og restauranter.

Vi tilbyr over 2.000 produkter, hvorav 50 er hjemmelagde.

Historien

1933

Hansens Røkeri ble grunnlagt av Olaf Harris Hansens og ble startet opp i Schwartzgate 33 i 1933.

Ved oppstarten av Hansens Røkeri var det ingen oppdrettslaks, kun villaks i sommersesongen. Etter mye frem og tilbake fikk vi kontakt med utlandet og fikk importert laksefilet som ankom ferdig saltet i eikefat. Laksen hadde en lekker rødfarge og prisen var gunstig, så produktet ble godt mottatt av våre kunder. Laksefilet og røkelaks var kjerne i vår første tid. Produksjonen av røkt kolje, blåkveite og Makrell kom etter hvert med, slik at vi ble en røkeribedrift. Andre fiskeprodukter av fersk fisk kom inn vårt sortiment, og vi ble en total fiskeleverandør der kundegruppen av dagligvarehandelen, hoteller og restauranter. Etter hvert kom andre fiskeprodukter av fersk fisk inn i vårt sortiment, og vi ble en total leverandør av fersk og røket fisk av alle slag

1950

Hansens Røkeri flyttet inn i nytt moderne anlegg i 1950. Her var det store kjølerom, fryseri, samt produksjonslokaler for fisk og fiskematkjøkken hvor vi startet opp fiskematproduksjon, som etter hvert ble en betydelig del av vårt vareutvalg.Da vi etter 25 års drift har vokst ut av våre lokaler ble det bygget på nye lokaliteter, som større fryseri, kjølerom, fiskematkjøkken, ekspedisjon og pakkeavdeling for pakking av fiskeprodukter til dagligvaren.

1970

Olaf Harris Hansen trakk seg tilbake fra den daglige drift og overlot driften til sine sønner, Ole Martin og Bjørn, samtidig som selskapet ble et aksjeselskap.

2009

Hansens Røkeri AS har vært drevet som et familieselskap fra starten av og frem til høsten 2009. Da ble driften solgt til en av våre ansatte. Den nye eieren heter Morten Sire, og har solid bakgrunn fra bransjen, da han har vært ansatt i Hansens Røkeri AS i over 20 år.