Vi er kjent for våre røkte og gravede produkter innen laks og ørret

laks_orretHåndsaltet, hengt opp, tørket og røkt i gamle steinovner.

Vi er veldig opptatt av å tilby produkter av ordentlig kvalitet og når det gjelder røyking av fisk gjør vi dette på tradisjonelt vis slik vi alltid har gjort. Når det gjelder røyking av laks røyker vi laksen med røyk og vi går ikke rundt med sprayflaske for å gi røyksmaken på produktene våre.

Vi har testet flere oppdrettsanlegg og har nå i flere år har en avtale med Vågen Seafood der vi får levert laks av ypperste kvalitet. Laksen blir sultet i en uke før den slaktes for at den skal bli fastere i kjøttet. Laksen blir med sendt med tog fra Beregen og leveres i Drammen om morgenen.

Litt om prosessen når laksen gjøres klar og røykes på Hansens Røkeri

I røykeprosessen ligger det omtanke og kvalitet til ned minste lille flis. Sagflis er viktig og vi bruker en blanding av gran og furu. Det er ikke lov til å bruke einer til røking, derfor bruker vi tørkede einebær som vi knuser og blander med flis.

Laksen legges i salt og sukker før den klargjøres til røyking. Her ligger den i 3 – 4 dager. Her dannes en naturlig lake. Vi har eksperimentert i mange år på finne ut av de riktige blandingsforholdene og dermed forblir dette en bedriftshemmelighet.

Når laksen blir tatt opp av salt og sukkerblandingen blir filetene som skal kaldrøykes, sydd sammen to og to. Deretter skylles laksen, bindes og tredd på en stang der de blir hengende i seks til åtte timer for å renne av seg. Når filetene har rent av seg, bærer det inn i kaldrøykovnen der laksen røykes i 12 timer. Tilslutt spekes laksen i to til tre dager på kjølerommet.